Kirjoittaja Aihe: Ohje: Hallitus, 26.05.2008  (Luettu 3546 kertaa)

jleinonen

  • Osakas
  • Juuri kirjautunut
  • ***
  • Viestejä: 0
    • Profiili
    • Sähköposti
Ohje: Hallitus, 26.05.2008
« : Toukokuu 26, 2008, 08:36:28 ap »
Hallituksen määräytyminen

Asunto-osakeyhtiöllä tulee olla toimintakykyinen hallitus. Asunto-osakeyhtiölaissa on säädetty yhtiön hallituksen tehtäväksi huolehtia yhtiön hallinnosta, edustamisesta ja toiminimen kirjoittamisesta. Hallituksen on huolehdittava, että yhtiön kirjanpidon ja varainhoidon valvonta on luotettavalla tavalla järjestetty. Hallituksen erityistehtäviin kuuluu mm. isännöitsijän valitseminen.

Asunto-osakeyhtiöin hallituksessa tulee lain mukaan olla aina vähintään kolme jäsentä. Yhtiöjärjestyksessä voidaan tarkemmin määrätä jäsenten ja mahdollisten varajäsenten lukumäärä tai enimmäis- ja vähimmäismäärät. Hallituksen jäsenen ei tarvitse olla yhtiön osakkeenomistaja. Jäsenen tulee hallita itseään ja omaisuuttaan, ts. vajaavaltainen tai konkurssissa oleva ei voi toimia hallituksen jäsenenä.

Hallituksella tulee olla puheenjohtaja. Hallitus valitsee puheenjohtajan keskuudestaan, ellei yhtiöjärjestyksessä ole toisin määrätty. Hallituksen jäsen voi toimia myös yhtiön isännöitsijänä, isännöitsijä ei saa toimia hallituksen puheenjohtajana.

Jäsenten valinta ja eroaminen:

Hallituksen jäsenet valitaan yhtiökokouksessa. Yhtiöjärjestyksessä voidaan kuitenkin määrätä, että osa jäsenistä valitaan muulla tavalla. Hallituksen jäsenen toimikauden pituus määrätään yhtiöjärjestyksessä. Toimikausi kestää yleensä seuraavan tilikauden varsinaisen yhtiökokouksen päättymiseen asti.

Hallituksen jäsenten vaaleissa ehdokkaita ei tarvitse kannattaa. Valinta suoritetaan kaikkien ehdokkaiden kesken edellyttäen, että he ovat antaneet suostumuksensa tehtävään. Osakkeenomistajalla on myös mahdollisuus ehdottaa itseään hallituksen jäseneksi.